Kiirlaevade hooldus on vähendanud piletite kättesaadavust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Superstar.
Tallinki laev Superstar. Foto: Peeter Langovits

Kuna Tallinki kiirlaevad on selle aasta algusest järgemööda korralises hoolduses käinud, on laevapileteid pühapäeviti Soome suunas ja reedeti Eesti suunas raskem saada olnud.

Postimehe lugeja kurtis, et viimasel ajal on pühapäeval Helsingisse väljuvatele kiirlaevadele broneeringut raske saada. Samuti on täis reedel Helsingist Tallinnasse suunduvad laevad.

«Reeded ja pühapäevad on traditsiooniliselt ja aastaringselt kõige suurema nõudlusega päevad Tallinna-Helsingi liinil,» kinnitas Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

«Ilmselt on viimasel ajal mõjutanud piletite kättesaadavust ka see, et kiirlaevadele on teostatud korralisi hooldustöid, mis on ajutiselt vähendanud väljumiste arvu,« lisas Lääne. Hetkel teostatakse hooldust kiirlaevale Superstar, mis naaseb liinile sel reedel 7.30 reisiga Tallinnast.

«Praegu teenindab liinil reisijaid vaid kiirlaev Star ja kruiisilaev Silja Europa. Kiirlaevale Star teostati plaaniline hooldus jaanuaris,» selgitas Lääne.

Veel tõi lugeja välja, et reedeti ja pühapäeviti on laevapiletite hinnad palju kõrgemad kui muul ajal. Näiteks tuleval pühapäeval kell 19.30 Tallinnast Helsingisse väljuvale laevale pääsemiseks tuleb lunastada 47-eurone pilet. Samal ajal kui vastassuunas liikumiseks tuleb välja käia 35 eurot.

Kui tahta tuleval reedel kell 14 hakata Helsingist Tallinnasse sõitma, tuleb välja käia 47 eurot. Vastassuunal maksab pilet aga 41 eurot.

«Piletite hind on dünaamiline, see tähendab, et nagu lennupiletitelgi, on hind seda kõrgem, mida rohkem ostetakse pileteid ning mida lähemal on reis,» põhjendas Lääne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles