«Puuküürnik» süüdistab majaomanikku mitmekümne tuhande euro varguses

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relika Roostalu
Relika Roostalu Foto: Colonna kinnisvara

Üüriskandaali osapoolte Relika Roostalu ja noore pere vastasseisus toimus eile dramaatiline pööre: kuna majaboks seisis viimased nädalad tühjana ja kütmata, läks omanik eile majja, tõstis üürniku asjad välja konteinerisse ja pani hoiule, mispeale Roostalu helistas politseisse ja teatas, et temalt varastati seif mitmekümne tuhande euroga.

Gerli ja Vootele Pihelgas on Türilt pärit noored, kes juba mullu suvel ostsid endale kohtutäituri enampakkumiselt maja Tallinna külje alla Jälgimäele. Oma koju ei saanud aga kolmandat last ootav pere kolida, sest majas elas selle endise omaniku üürnik Relika Roostalu, kes ei maksnud sentigi üüri ja keeldus välja kolimast, nõudis raha ja ähvardas kohtuga, vahendab ERR Uudised saadet «Pealtnägija».

Vahepeal on Pihelgad otsinud abi kohtutäituritelt, kes tõstaks Roostalu nende kodust välja, sest veebruari hakul sai lõplikult selgeks, et üürilepe on lõppenud ja naine elab nende kodus ebaseaduslikult. Kohtutäiturid, kelle poole nad pöördusid, polnud aga nõus vastutust võtma.

Samal ajal selgus, et juba 7. veebruaril lülitas Eesti Energia Roostalu võlgade pärast majast elektri välja. Nii läksid Pihelgad möödunud nädalavahetusel oma majja, et külmumisohu tõttu torudest vesi välja lasta, ning avastasid, et elektrita majapidamise uksed on lahti ja maja on sisuliselt maha jäetud.

«Uksed olid lahti, kui me tulime. Seal oli näitlikult mingi taba ette keeratud, aga see ei olnud üldse kinni,» rääkis Vootele Pihelgas, kelle sõnul olid kõik asjad majast ära viidud ja külmkapp sulatatud.

«Kui me siin käisime, küsisime ta äia käest naaberboksist, et kus ta on. Äi ütles, et ta pole jaanuarist saadik siin olnud, et tema käest ei tasu kommunaalarveid üldse küsida, ta ei ela siin. Et jaanuari teisest poolest on ta läinud siit,» lisas Pihelgas.

Seetõttu otsustas noor pere pärast advokaatidega konsulteerimist alles üleeile õhtul, et kolib sõprade abiga puuküürniku asjad hüljatud majast välja, võtab oma kodu tagasi ja alustab remonti. Asjade väljatõstmist käis salvestamas ka «Pealtnägija» kaamera.

Pooled on vahetunud

«Paneme peale, hoiustame ära, säilitame nii kuidas oskame, et midagi viga ei tee, ja esimese kõne peale, kui tahab oma asju saada, siis saab kätte. Ühtegi asja omale me ei taha siit ega ei võta ega ole plaaniski,» ütles Pihelgas.

Just sel ajal, kui Gerli ja Vootele intervjuud andsid, helistas aga Relika Roostalu.

«Ükskõik kui rõve üürnik ma sinu meelest olen, maksan või ei maksa, ütleme siis, kui otsene valdus on minu käes, siis ilma kohtuotsuseta sa mind sealt välja ei saa või lepime siis kokku,» rääkis Roostalu telefonis. «Mida kuradit sa seal «Pealtnägijaga» ajad? Kas sa arvad, et see lahendab su probleemid ära? See ei lahenda ju mingit probleemi. Jah, oled mu mainet rikkunud, oled andnud mulle alust, et ma võin jälle hagisid sisse anda, aga see ongi kõik. See ei ole sinu eesmärk või on või?»

Pihelgate sõnul on nüüd pooled vahetunud, nemad elavad majas ja Roostalu võib hageda, selle asemel, et nad ise peaksid ootama, hagema ja maksma.

«Poeb kusagile peitu, jätab maja hooletusse, tühjana seisma, pole mõtet enam oodata. Muidu tuleb päev, millal pank tuleb ja koputab mulle ukse peale ja ütleb, et astuge välja ja võtab laenu katteks selle ära,» nentisid Pihelgad.

Relika Roostalu helistas aga pisut enne südaööd politseisse ja teatas, et tema käest varastati seif mitmekümne tuhande euroga ning varguses osales ka «Pealtnägija».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles