Ehtsa vahukoorega kukleid lubades eksitas pagarifirma tarbijaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reval Kondiitri kuklite koheva vahukoore saladus peitub koorele lisatud stabilisaatoris.
Reval Kondiitri kuklite koheva vahukoore saladus peitub koorele lisatud stabilisaatoris. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Pagarifirma Reval Kondiiter reklaamis, et nende kuklitel on ehtne vahukoor. Tegelikult kasutas firma koore tegemisel stabilisaatorit ning eksitas nii tarbijat.

«Ostsin vastlapäeval ( teisipäev – toim) Reval Kondiitri vastlakukleid, millest üks jäi seisma. Ka kaks päeva hiljem nägi kuklil olev koor välja kui värske ja ei olnud ära vajunud. Ometigi lubas karbil olev suur kiri ehtsat vahukoort,» kirjutas Tarbija24 lugeja. Kirjutaja sõnul soovitatakse kõigis kokaraamatutes vahukoort lisada vahetult enne serveerimist, sest see ei püsi pikka aega kena. «Äkki lisas firma oma vahukooresse mingit ainet, mis aitab sel kohevust säilitada. Või on neil äkki mõni nipp, kuidas vahukoort nii teha, et see pikka aega kohev seisaks?» soovis ta teada.

Reval Kondiiter juhataja Anri Treifeldt kinnitas, et Eesti vahukoorele lisatakse stabilisaatorit, et koor ei vajuks transportimisel ja/või realiseerimisaja jooksul laiali. «Kahjuks ei saa siinkohal avaldada, millist lisaainet kasutasime, aga turul on olemas erinevaid kreemi stabiliseerivaid tooraineid,» lisas ta.

Tarbijakaitseameti avalike suhete juhi Hanna Turetski on antud juhul tegemist tarbija eksitamisega.

«Vahukoore puhul stabilisaatorit ei peaks kasutatama, st on tegemist eksitamisega,» kinnitas ta.

Reval Kondiiter valmistas tänavu  106 000 vastlakuklit, mida on ligi poolteist korda rohkem kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles