Tarbijakaitseamet kandis Zizu.ee musta nimekirja

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment zizu.ee kodulehelt.
Fragment zizu.ee kodulehelt. Foto: zizu.ee

Tarbijakaitseamet hoiatab oma Facebooki profiilil vautšerimüüja Hotdeal OÜ (Zizu.ee) eest.

«Tähelepanu! Lisasime musta nimekirja Hotdeal OÜ, kuna viimastel nädalatel on meile laekunud väga palju kaebusi, kus tarbijad ei ole saanud kaupa või pole tagastatud kauba eest raha tagasi saanud. Samuti ei lahenda ettevõtja kaebusi ega ole viimastel nädalatel vastanud ühelegi tarbijakaitseameti kirjale,» teatas tarbijakaitseamet.

Zizu.ee tegevjuht Mihhail Solovjovile tuli ettevõtte musta nimekirja kandmine suure üllatusena. «Kõik probleemid on leidnud lahenduse ja kõik kirjad on saanud vastuse,» kinnitas Solovjov.

«Detsembri lõpus oli suur mure, et paljud kaubad tulid hilinemisega, kuid siis pikendasime kõikide kupongide kehtivusaega, hankisime tööjõudu juurde ning 10. jaanuariks olid kõik tooted klientideni edastatud. Ja neile, kes tooteid enam ei soovinud, tagastasime raha,» rääkis ta.

«Praegu vaatan – kõikidele e-mailidele, suuremas osas ka tarbijakaitseameti omadele, oleme vastanud. Avasin ka meie raamatupidamisprogrammi – kõik rahad on klientidele tagastatud,» lisas Solovjov, et mõnedele tarbijakaitseameti e-kirjadele on küll veel vastamata, kuid seaduse järgi on selleks 30 päeva aega.

Solovjov pidas võimalikuks, et tarbijakaitseamet lahendab veebruaris veel detsembrikuu asju. «Olen kindel, et selleaegsed probleemid on lahendatud. Eks mõningasi kaebusi ole ka praegu tulnud, kuid tegeleme nendega järjepidevalt.»

Tarbijakaitseamet avaldab oma kodulehel musta nimekirja e-kauplejatest, kes ei täida seadusest tulenevaid nõudeid. Must nimekiri informeerib tarbijaid, millele peaks e-poe vahendusel ostmisel tähelepanu pöörama.

Nõudeid mittetäitnud e-kaupluste nimekiri on üleval seni, kuni e-kaupleja on ise teavitanud tarbijakaitseametit puuduste kõrvaldamisest.

Veebipoe registreeringut saab kontrollida majandustegevuse registrist aadressil http://mtr.mkm.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles