Lugeja küsib: kas pakendeid võib sorteerides kokku pakkida?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendeid sorteeritakse käsitsi.
Pakendeid sorteeritakse käsitsi. Foto: Toomas Huik/Postimees

«Sorteerin pakendeid ja viin neid kodulähedal olevasse pakendikonteinerisse. Aga pakendid võtavad väga palju ruumi. Kas ma võin neid kokku pakkida, näiteks panna plasttopsid kilekottide sisse või teeb see prügisorteerijate töö tülikamaks?» soovis lugeja teada.

 

Vastab RagnSellsi ärijuht Agu Remmelg.

Sorteerimiseks tuleb pakend hiljem ikka kotist välja võtta. Seega, kui on võimalik pakendite äraandmisel puistata pakendid lahtiselt konteinerisse või loopida konteineri avast pakendid sisse, siis vähendab see protsessi üldist kulukust. Samuti ei tee paha näiteks tetrapak tüüpi mahla ja piimapakendite kokkuvoltimine, kuna see võimaldab konteinerisse koguda rohkem pakendeid ja harvem tühjendus säästab keskkonda.

 Eramajade juurest käib kogumine pakendikottidega ja kottide avamine on sorteerimisprotsessi integreeritud. Kui aga pakendid kotis ära anda, tuleb need kindlasti läbipaistvasse kilekotti pakkida. Läbipaistvasse seepärast, et siis on võimalik tühjendamisel visuaalselt hinnata, kas tegemist on pakendi või muu prügiga ja must kott võrdub tavapraktika mõistes segaprügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles