Pärnu firmad panustavad taasavatud Stockholmi lennuliinile

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväli võttis vastu tänavuse aasta esimesed 17 reisijat, kes saabusid Estonian Airi lennukiga Stockholmist.
Pärnu lennuväli võttis vastu tänavuse aasta esimesed 17 reisijat, kes saabusid Estonian Airi lennukiga Stockholmist. Foto: Ants Liigus

Kuigi ärimehed loodavad, et eile Estonian Airi poolt taasalustatud lennud Pärnu ja Stockholmi vahel toovad Eestisse rohkem Rootsi spaa- ja konverentsituriste, teeb firmadele muret Pärnu lennujaama tulevik, mis on sattunud küsimärgi alla.

Pärnu sanatooriumi Tervis ja ning spaa- ja konverentsihotelli Strand organiseerimistöö kandis esimesed viljad juba mullu, kui suvekuudel samuti Stockholmist Pärnu lennukiga pääses. Eilsest lendab neljapäeviti ja pühapäeviti Pärnu ja Stockholmi vahet Estonian Airi 33-kohaline Saab 340, mis lendab ühest linnast teise tunni ja kümne minutiga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Esimesel reisil oli pool lennukit väljamüüdud ning tulevikku vaatavad firmad optimistlikult.

«Selle aasta lennuprojekti algus on läinud meile kergemini ja müük on sujunud natuke paremini. Sellist maikuu täituvust võib juba nimetada heaks ja on ka reise, kus suvel on meie paketikohad juba müüdud,» ütles sanatooriumi Tervis juhatuse liige Jaan Ratnik.

Võib aga juhtuda, et ettevõtjate ponnistused on asjatud, sest Pärnu lennuvälja sulgemisest räägitakse juba mõnda aega - Estonian Airi juht Andrus Aljas ütles, et Pärnu võiks maailma lennukaardil küll olla, sest suvel on sellel paigal väga hea potentsiaal, kuid möönis, et Pärnu lennuväljale pole rekonstrueerimisrahasid tänase seisuga ette nähtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles