Šveitsis ehitati esimene auto, milles on ainult seisukohad

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seisukohaga auto.
Seisukohaga auto. Foto: www.rinspeed.eu

Šveitsi ettevõte Rinspeed ehitas kompaktse auto, millel on ainult seisukohad. Moodne sõiduk ei võta parkimisplatsil rohkem ruumi kui Mini Cooper.

Uus mudel MicroMax on 3,7 meetrit pikk ja 2,2 meetrit kõrge. Sõidukil on üks juhikoht ja kolm reisijakohta, kirjutab news.com.au.

Rinspeed MicroMaxis kinnitatakse juht ja kaasreisijad turvavööga püstisesse asendisse, et võimalikult mugavalt nii väikesesse autosse ära mahtuda. Arvestades seda, et autos on ainult üks suur seisukoht, võiks seda võrrelda ülerahvastatud rongiga.

Esimest korda saab tulevikuautot näha järgmisel nädalal Genfis toimuval autonäitusel, kus on võimalik uudistada kõige omapärasemaid sõidukeid. MicroMax on nende seas üks pentsikumaid.

MicroMax on varustatud 32-kilovatise tõstukite standardvarustusse kuuluva elektrimootoriga. Sõidukist kostev ümin hoiatab jalakäijaid selle lähenemisest.

Vaatamata sellele, et MicroMax on kavandatud pendelliikluseks, on selle tippkiiruseks 95 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles