Kasvab narkomaania ja HI-viiruse leviku oht

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Seoses töötuse kasvuga on oht, et Eestis hoogustub taas narkomaania ja HI-viiruse levik.

Tervise Arengu Instituudist öeldi, et kuna ennetustegevuse eelarvet on viiendiku võrra kärbitud, siis otsitakse võimalust saada lisaraha Euroopa Liidust, teatas ERR Uudised.

Tallinnas Erika tänaval asuvas aidsi tugikeskuses käib süstlaid vahetamas ning muud abi saamas üle 60 narkomaani päevas. Tugikeskuse projektijuhi Nelli Kalikova hinnangul on viimasel ajal märgata narkomaanide arvu kasvu ning üha enam lokkav tööpuudus loob soodsa pinnase uue narkolaine tekkeks.

«See oht on reaalne ja tegelikult see on juba olemas,» kinnitas Kalikova. «Narkootikum on ju väga kerge võimalus probleemidest vähemalt ajutiselt lahti saada.»

Kuna HI-viirus ei levi juba ammu pelgalt süstivate narkomaanide hulgas, vaid on läinud tavainimeste sekka, kardab Nelli Kalikova, et töötusega kaasnev vaesus sunnib inimesi, eriti noori, ettevaatusabinõudele käega lööma. Ning siis oleks viiruse levikut eriti raske kontrolli all saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles