Konnakoibade ja hobuseliha söömine kasvas Eestis märgatavalt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnakoivad päikesekuivatatud tomatitega.
Konnakoivad päikesekuivatatud tomatitega. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Statistikaameti andmetel imporditi Eestisse mullu lisaks hobuselihale ka põhjapõdra- ja krokodilliliha ning konnakoibi, kusjuures eksootilise liha kogus suurenes 2011. aastaga võrreldes 3,7 korda.

2012. aastal imporditi enim hobuseliha (123 tonni) ning koduküülikuliha (41 tonni), teatas statistikaamet. Põhjapõdraliha veeti sisse 532, konnakoibi 273, krokodilli- ja maoliha 50 kilogrammi. Vaalaliha imporditi viimati 2010. aastal (600 kilogrammi).

Hobuseliha import suurenes 2011. aastaga võrreldes ligi kümme korda, koduküülikuliha import ligi viis korda. 2012. aastal imporditud hobuselihast veeti riigist uuesti välja ligi 30 protsenti.

Hobuselihast 73 protsenti imporditi Ungarist ja 18 protsenti Belgiast. Koduküülikuliha toodi Eestisse enamasti Leedust ja see liha oli ka Leedu päritolu. Põhjapõdraliha oli enamasti Ameerika Ühendriikide päritolu. Konnakoibi imporditi Belgiast, ent need olid Indoneesia päritolu.

Kui võrrelda lähiriikide hobuseliha importi, siis Eurostati andmetel importis Läti 2012. aasta 11 kuu jooksul 19 tonni ja Leedu kaks tonni hobuseliha. Seevastu Soome importis hobuseliha ligi 20 korda rohkem kui Eesti ehk üle 2100 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles