Deklareerimis-süsteemis esines tõrkeid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine
Tuludeklaratsiooni täitmine Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tõrked eeltäidetud tuludeklaratsioonidega kutsusid esile deklaratsioonide muudatusi. 

Postimehe lugeja sõnul deklareeris ta oma tulud elektrooniliselt 15. veebruaril. Tulud, ka kodulaenuintressid ja koolituskulud, olid samas suurusjärgus mis aasta varem. «Kuni 21. veebruarini näitas e-maksuamet, et mulle kuulub tagastamisele kolm korda väiksem summa kui 2011. aastal. Olin veidi imestunud, kuid mõtlesin, et ju siis on need uued muudatused niimoodi mõjunud,» rääkis lugeja.

21. veebruaril läks ta uuesti e-maksuametisse ning sai meeldiva üllatuse osaliseks. «Tagastatav summa oli tõusnud üleöö umbes kaks korda. Kõik sisendsummad olid endised ja muutmata, muutunud oli vaid tagastamisele kuuluv summa,» ütles lugeja ning küsis, millest võis tuleneda selline tulemuste erinevus.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juht Ivi Papstel tunnistas, et antud juhul oli tõepoolest tegemist väikese süsteemitõrkega 14.02 õhtul ja 15.02 hommikul esitatud deklaratsioonidega.

«Tõrge puudutas vaid isikuid, kes said juhatuse liikme või kontrollorgani liikme tasu (mitte palka) – nimelt ei kandunud nende eeltäidetud deklaratsioonile kohustusliku kogumispensioni makse,» selgitas Papstel ning lisas: «Viga sai parandatud samal päeval, maksu- ja tolliamet tegi ise vajalikud deklaratsioonid korda ja seetõttu suurenes ka tagastatava tulumaksu summa.»

Tema sõnul ei pea kliendid muretsema, sest kõik sel lühikesel ajavahemikul tekkinud vead parandab maksu- ja tolliamet ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles