Eestlasel kulub toidule 22 protsenti sissetulekust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse Baltikumis läbi viidud toiduhindade uuring näitas, et kahest Eesti keskmisest palgast kulub leibkonna kuu toidukorvile rohkem kui viiendik.

Palgaerinevuste tõttu on kõige väiksem toidukulude osakaal eelarvest Eestis, kus kaks keskmist palka saavat täiskasvanut kulutavad neljaliikmelise perekonna jaoks kokku pandud soovitatavale toidukorvile kuni 22 protsenti sissetulekust. Leedus küündib see kulutuste osa 29 ja Lätis suisa 32 protsendini. Euroopa Liidu keskmine toidule kuluv osa eelarvest on aga teabekeskuse juhi Anne Sägi sõnul vaid 15 protsenti.

Kahe keskmise palgaga perekonna sissetulek on pärast maksude maksmist Eestis 1362, Lätis 982 ja Leedus 976 eurot. Soovitusliku toidukorvi hind perekonna kohta on Eestis 304,41, Lätis 318,60 ja Leedus 279,59 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles