Maag lihatööstus: meie tooted hobuseliha ei sisalda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobuseliha.
Hobuseliha. Foto: SCANPIX

Maag Lihatööstuse tegevjuht Margit Talts kinnitab, et ettevõtte lihatooted ei sisalda hobuseliha.
 

«Kinnitan tarbijatele, et Maag lihatööstuse tooted ei sisalda vähemalgi määral hobuseliha,» kommenteeris Talts täna Äripäevas ilmunud artiklit «Hobuseliha muutus ootamatult popiks».

«Maag Lihatööstuse toodang on kvaliteetne ja kõik toodete koostisosad on märgitud pakenditele nagu seadus ette näeb,» lisas ta.

Taltsi sõnul põhjustas artiklis segadust asjaolu, et hobuseliha kasutab vähesel määral Maag konservitööstus, kes eritellimusel valmistab hobuselihast kahte erinevat toodet. Üht konservi eksporditakse 100 protsendi ulatuses Saksamaale. Teist konservi toodab Maag konservitööstus Rakvere ettevõtja Delikatess Company tellimusel. Nimetatud konservide puhul on hobuseliha sisaldus ka äratuntavalt tähistatud. «Ükski teine Maag konservitööstuse poolt toodetud konserv hobuseliha ei sisalda,» kinnitas Talts.

Veterinaar- ja toiduameti juhi Ago Pärteli sõnul on hiljutiste sündmuste valguses lihatööstuse toodangut ka kontrollitud ning on kindel, et tooted hobuseliha ei sisalda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles