Tööinspektsiooni juristi infotelefon avatakse tänasest tund aega varem

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon.
Telefon. Foto: Lauri Kulpsoo

Tööinspektsioon otsustas avada juristi infotelefoni tund aega varem, et saaksid nõu küsida ka need inimesed, kes helistasid hommikuti enne infotelefoni avamisaega.

Tööinspektsiooni juristi infotelefon 640 6000 annab tänasest nõu igal tööpäeval kella 9 kuni 15. Varem tegutses infotelefon kella 10 kuni 15.

Nõustamine on tööinspektsiooni poolt tasuta, infotelefoni kõnehind kujuneb vastavalt helistaja telefonioperaatori paketile. Nõustades seletavad juristid lahti põhiliselt töölepingu seadust ja sellega seonduvaid õigusakte. Helistajad küsivad sageli näiteks töösuhte lõpetamise ning saamata jäänud töötasu kohta, teatab tööinspektsioon.

Tööinspektsiooni juristi üleriigiline infotelefon töötab alates 2008. aasta märtsist. Korraga on liinil keskmiselt neli kuni kuus juristi. Infotelefoni tegutsemisaja jooksul on juristid vastanud kokku 173 724 kõnele. Möödunud aastal vastasid tööinspektsiooni juristid 32 359 kõnele, mida on mõnevõrra enam kui 2011. aastal.

Rekordiliselt palju kõnesid – 50 461 – oli majanduslikult raskel 2009. aastal, kui toimus koondamiste laine. Lisaks hakkas 2009. aasta 1. juulil kehtima uus töölepingu seadus, millega seoses tuli palju küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles