Isiklikule platsile parkinud autojuhid said trahvi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahv.
Parkimistrahv. Foto: Peeter Langovits

Postimehe lugeja leidis möödunud kolmapäeva hommikul auto kojamehe vahelt parkimistrahvi aktsiaseltsilt (AS) Ühisteenused. Samas oli inimene oma auto parkinud väljaostetud parkimiskohale.

Postimehe lugeja Aare kinnitusel kirjutati trahv välja 26. veebruaril kell 20.40. «Hea magus aeg, kui inimesed on kodus ja autod pargitud. Peale minu said trahvi ka teised elanikud,» ütles Aare, kes elab Mustamäel ning kelle maja juures on tõkkepuuga parkla.

«Maja ümber on elanike poolt väljaostetud parkimiskohad,» kinnitas Aare. Tema sõnul on korteriühistu (KÜ) loonud külalistele eraldi parkimiskohad, kus saab parkida tähistatult kuni kaks tundi. Kellel ei ole parkimiskohta ostetud, saab seda rentida KÜ Kuklase 14 käest. Renditud kohtadel parkimiseks peab sõidukil olema parkimisluba.

Aare kinnitusel on ühistul leping ASiga Ühisteenused, et nemad kontrolliksid külalistele mõeldud parkimiskohti ja ühistu poolt renditud parkimiskohti. Tema kinnitusel ei pea olema isiklikule parkimiskohale pandud autodel parkimist lubavat tõendit.

Trahv 35 eurot

«Peale seda, kui olin autolt leidnud leppetrahvi summas 35 eurot, helistasin Ühisteenuste kliendiinfosse, kus suhtuti asjasse väga ebaviisakalt ja üleolevalt. Öeldi, et pean kirjutama vaide antud juhtumi kohta, siis nemad otsustavad, kas pean maksma või mitte,» väidab Aare, kes otsustaski vaide kirjutada.

«Olen ostnud enda autole parkimiskoha ja siis võib Ühisteenused veel trahvida mind selle eest,» on Aare pettunud.

«Nemad selgitavad seda nii, et ma oleksin pidanud kasutama oma auto parkimiseks tõendit, kuid lepingus, mis on sõlmitud KÜ ja Ühisteenuste vahel, on selgelt märgitud kohad, mida nad peavad kontrollima. Ostetud parkimiskohtadel ei tohi teostada kontrolli,» kinnitas Aare.

AS Ühisteenused parkimiskontrolli peaspetsialist Martin Tubalkain kinnitas, et Kuklase 14 parkimisala on piiratud tõkkepuuga ja seal on nii väljaostetud parkimiskohti kui ka külaliste parkimiskohti.

«Samas tõkkepuu ei välista seda, kui keegi korteriomanikest laseb oma puldiga tõkkepuu alt sisse täiendavalt tuttavaid, kes siis pargivad majaelanike kohale,» tõi Tubalkain välja. Tema kinnitusel reageerivad Ühisteenused sellele, kui majaelanik teeb väljakutse, et tema koht on kinnipargitud või hoovis pargib võõras sõiduk pikemat aega. Nii tehti väljakutse Ühisteenustele ka 26. veebruari õhtul kahe võõra sõiduki kohta.

«Antud väljakutsele reageeris üks meie kontrollekipaažidest, kes läks kohale ja fikseeris parkimiskorda rikkunud sõidukid, kuid kahe sõiduki asemel vormistati trahviotsus täiendavalt veel kahele sõidukile, millest mõlemad on juba tänaseks tühistatud, kuna selgus, et tegemist oli meie eksimusega,» kinnitas Tubalkain, kelle kinnitusel saab juht teate, et trahv on tühistatud hiljemalt 12. märtsil.

Tubalkaini kinnitusel on Kuklase 14 territooriumil selline juhtum esmakordne ja tegemist ei olnud Ühisteenuste pahatahtliku  teguviisiga.

«Parkimiskontrolli teostame ikkagi majaelanike huvides ja kui juhtub, et leppetrahvi otsus on väljakirjutatud valedel alustel, siis on see leidnud meie poolt sõidukijuhile alati positiivse lahenduse,» kinnitas Tubalkain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles