Uus tehas loob Pärnusse kuni 70 töökohta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre tehas.
Wendre tehas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linavabriku endistes hoonetes hakkab mõne kuu pärast tegutsema uus ettevõte, kus peaks tööd saama kuni 70 inimest.

Uue firma toob Eestisse AS Wendre rootsieestlasest omanik Peter Hunt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Linavabriku hoonetes juba sügisel tööle hakkava uue tehase kohta on Peter Hunt varem öelnud, et see on metallitööstus, mis annab peagi tööd kümnetele inimestele.

«Ma ei tea, kui palju inimesi tööd saab, aga sel aastal luuakse võib-olla 50 kuni 70, järgmisel aastal 150 töökohta,» ütles Hunt.

Hundi jutu järgi koondab ta ühes välisriigis asuva firma töötajad ja toob tehase siia, tema hinnangul on Eesti töötajatel palju plusse.

«Siin on lojaalsus ja oskus ning ma arvan, et need koos annavad konkurentsivõime,» rääkis Hunt ja lisas, et näeb Eestis logistilist eelist ning loodab siinsest tootmisest palju.

Aprilli keskel Pärnu linavabriku kinnistu ostnud AS Wendre annab praegu Pärnus vooditekstiili valmistavas firmas tööd 500 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles