Tudengitel on raske ootuspärast tööd leida

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martsepa sõnul korraldataksegi kontaktmessi Võti Tulevikku selleks, et tudeng saaks mõne firmaga otsekontakte luua ning leida endale sobiv praktika või töökoht.
Martsepa sõnul korraldataksegi kontaktmessi Võti Tulevikku selleks, et tudeng saaks mõne firmaga otsekontakte luua ning leida endale sobiv praktika või töökoht. Foto: Toomas Huik

Teoorias võivad tudengid kooli lõpetamisel olla tugevad, kuid puudu jääb praktilistest oskustest, mida tööelus rakendada, nenditi tudengiorganisatsiooni BEST-Estonia kontaktmessil Võti Tulevikku.

Üks suuremaid karisid erialase töö leidmisel on vähene töökogemus, vahendas ERRi uudisteportaal Võti Tulevikku projektijuht Maret Martsepa intervjuud raadiouudistele.

«Kui nad kooli tulevad, siis nad võib-olla ei teagi oma eriala firmadest kuigi palju,» tõi Martsepp näiteks.

Tema sõnul pole tudengitel eriti palju kontakte, ka on raske tudengitel silma paista, kuna eriala lõpetades on paljudel tudengitel väga sarnane CV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles