Lugeja küsib: kas korteriomandi müügil on teisel omanikul ostueesõigus?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele. Foto: SCANPIX

«Elame kahekordses majas, kus on kaks korterit, ülemine ja alumine korrus. Mõlemad korterid on eraldi korteriomandid. Kummalegi korterile kuulub osa koduhoovist, vastavalt siis korteri suurustele 45 ja 55 protsenti. Hoovi kasutuskorda sõlmitud ei ole. Kuulda on, et alumist korterit hakatakse müüma. Kas meil on sellisel juhul korteri ostuks eesõigus? Teise korteri omanik vabatahtlikult ei soovi seda korterit meile müüa, meie aga soovime tervet maja endale. Kuidas toimida ja millised õigused meil seda endale saada oleks?» soovib küsija teada.

Vastab vandeadvokaat Taivo Saks advokaadibüroo Taivo Saks & Partnerid.

Kui on moodustatud korteriomandid, siis ei ole tegemist kinnistu kaasomandiga, mistõttu ei laiene teile ka kaasomaniku ostueesõigust puudutavad õigused. Alumise korteri endale saamiseks peate leidma võimalused, et oma pakkumine müüjale atraktiivseks muuta.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles