Inimesed pettuvad internetis ringlevates kaalu alandavates imetablettides

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalust alla võtnud naine.
Kaalust alla võtnud naine. Foto: Panther Media / Scanpix

Aina rohkem inimesi pöördub tarbijakaitseametisse, kuna nad pettuvad internetis ja ka sotsiaalmeedias ringlevates kaalu alandavates imepreparaatidest.

Mariana Nesterova kaalus veel kümme ja pool aastat tagasi mehega tutvudes 49 kilo, kuid juba esimest last sünnitama minnes oli tema kehakaal 93 kilogrammi ja seda kaalu pole ta kuigivõrd palju suutnud kaotada: ta kaalub jätkuvalt 87 kg, vahendas ETV saade «Ringvaade».

Internetis leidis ta aga ahvatlevad reklaamid ja edulood Weight Loss imetablettidest, millega lubati 55 eurot maksva 30-päevase kuuriga kehakaalust kaotada kuni 21 kilo. «Täpselt nii, nagu ma alustasin, ma ka lõpetasin,» nentis Nesterova, kes hoolimata täpsest tabletikuurist, rohkest veejoomisest ja trennist ei kaotanud mitte ühtegi kilogrammi. Kuigi firma lubas, et toote saab tagastada, kui see ei mõju, ei saanud naine enam nendega kuidagi kontakti.

Tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski möönis, et võrreldes varasema ajaga on neid pöördumisi mullu viimastel kuudel ja käesoleval aastal olnud rohkem: umbes kakskümmend.

«Põhjus on ilmselgelt ikkagi see, et inimesed on ostnud toote, lootes, et tõepoolest suhteliselt kiiresti on võimalik kaotada üleliigsed kilod, tegelikult mingil hetkel avastatakse, et pole ühtegi kilo kaotatud,» lisas Turetski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles