Neli asja, mida iga tööd otsiv naine peaks tegema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistel on õigus saada vastassooga võrdselt tehtud töö eest võrdset palka. Olukord hakkab küll tasapisi paranema, kuid paraku on teada, et palgalõhe on visa kaduma ja arenemisruumi on ohtrasti.

Finantsekspert Neale Godfrey kirjutab Huff Postis, mida iga naine peaks uut töökohta otsides silmas pidama.

Enne töövestlusele minekut tasub kodutöö ära teha ja uurida põhjalikult, milline on keskmine palk samaväärsetel ametikohtadel. Kindlat summat sa ei leia, kuid saad ilmselt teada, milline on mõistlik palgavahemik. Nõnda tead, mida oodata.

Küsi arenemisvõimaluste kohta. Kui esialgne palk pole päris see, mida ootasid, siis uuri, kas ja mis aja jooksul on võimalik ettevõttes edasi areneda.

Kui intervjueerija tõstatab palgateema (see võib juhtuda alles siis, kui tehakse konkreetne pakkumine), siis küsi, millest sinu tulu sõltub. Kas su palk sõltub mingite eesmärkide täitmisest või on võimalik saada ka preemiat ja lisatasusid? Need küsimused näitavad, et oled tegija ja valmis pingutama, mitte keegi, kes ootab vaid põhipalka.

Räägi julgelt! Erinevalt meestest ei julge naised sageli oma palganumbri üle läbirääkimisi pidada. Paraku ei anta palka, lisatasusid ja edutamisvõimalusi välja kergekäeliselt, seega pead õppima, kuidas raha jutuks võtta, et saada seda, mis oled tegelikult välja teeninud.

See on kurb tõsiasi, et praeguses majandusolukorras on heale töökohale palju kandidaate, mistõttu konkurents on tihe ja häid pakkumisi vähe. Võib juhtuda, et sa ei leia endale sobivat tööd sellise palgaga nagu unistad ning pead leppima pisut realistlikuma pakkumisega. Ära lase sel end heidutada, jätka siiski oma eesmärkide poole liikumist ja mis põhiline, küsi alati seda, mida väärt oled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles