Londonis avati «kassikohvik» ja tualetti ehitatud võileivapood

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass istub Viinis avatud «kassikohvikus» Cafe Neko.
Kass istub Viinis avatud «kassikohvikus» Cafe Neko. Foto: AFP / Scanpix

Londonlased saavad peagi juua kohvi ja nosida võileibu üsna eriskummalistest asutustest: «kassikohvikust» ja tualetti ehitatud võileivapoest.

Lauren Pears suutis pärast avalikku pöördumist, milles palus abi ja toetust soovitud «kassikohviku» avamiseks, koguda 150 170 dollarit, millest piisas koha avamiseks. «Kassikohvik» on laenatud kontsept Aasiast, kus mitmesugused «kassikohvikud» juba laiemalt levinud on. Näiteks Tokyos on üle 100 seesuguse kohviku, kirjutab New York Daily News.

«Kassikohvikus» siblivad inimeste asemel ringi kassid, kes on pärit kohalikust loomavarjupaigast. Kiisud jäetakse ruumi vabalt hulkuma, et kassiarmastajad saaksid neid paitada ja poputada.

Kohvik peaks Pearsi sõnul asendama paljudes Londoni kortermajades kehtivaid karme lemmikloomakeelde. Loomaarmastajad, kes enda looma pidada ei saa, võivad tulla juua kohvi ja tegeleda kassidega. Kohvik loodetakse avada maikuus.

Samal ajal avati Londonis juba möödunud nädalal ka teine eriskummaline asutus: tualettruumi ehitatud võileivapood. Poes nimega The Attendant tõmbavad kliendid istumiseks taburette pissuaaride kõrvalt, kus asuvad seejärel nautima gurmee võileibu, mille on valmistanud peene restorani Pollen Street Social endine kokk.

Varasem avalik tualett läbis korraliku tööstusliku puhastuse, kuid selle peamised elemendid on siiski säilinud. Näiteks on säilinud 19. sajandist pärit Doulton & Co. pissuaarid, mis tuletavad inimestele meelde, et kohta, kus nad kohvi joovad, kasutati kunagi delikaatsemate toimingute tegemiseks.

The Attendantis pakutakse gurmee võileibu, salateid, kohvi ja kooke. Kohviku pilte näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles