Majanduskriis teeb Võru laste huvihariduse kallimaks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored vutisõbrad võivad jääda trennivõimaluseta.
Noored vutisõbrad võivad jääda trennivõimaluseta. Foto: Caro / Scanpix

Rahapuudusega silmitsi seisev Võru linnavalitsus tõstis kohaliku spordikooli ja muusikakooli õppetasu ning plaanib huvikoolides õppekohtade arvu vähendada.

Kõige enam tõuseb septembrist õppetasu Võru spordikoolis: praeguse sajakroonise kuutasu asemel kasseeritakse lastevanematelt 125 krooni ehk veerandi võrra rohkem, kirjutab Võrumaa Teataja.

Muusikakoolis tõuseb kuutasu olenevalt erialast 8-15 protsenti, kunstikoolis jäävad hinnad tänavusega võrreldes samale tasemele, sest seal õppimine kallines juba varem.

Võru abilinnapea Innar Mäesalu sõnul on huvikoolid raskes seisus, sest linnaeelarve kärbete tõttu on nad pidanud õppeaasta keskel õppekohtade arvu vähendama ning sügisel tuleb neid tõenäoliselt veelgi koomale tõmmata.

Lisaks huvikoolide õppekohtadele vähendatakse tema sõnul mittetulundusühingutelt tellitavate teenuste mahtu, näiteks vähendatakse õpilaskohti ka  judo- ja jalgpallitrennis, mis toimuvad kohalike klubide tiiva all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles