Lillemüüjad: naistepäeval on hinnad ikka samad

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosi hinnad Viru väravate juures.
Roosi hinnad Viru väravate juures. Foto: Tarbija24

Juba täna oli lillemüüjate jaoks edukas päev, mistõttu olid paljudes kohtades abiks lisajõud, kelle abil sai homseks valmistuda. Kõik Tarbija24ga rääkinud müüjad kinnitasid, et ei ole naistepäeva puhul hindu tõstnud.

Rikets lillekauplus kolis juba naistepäeva eel ühe oma müügileti Viru keskuse kolmandalt korruselt esimesele korrusele. Ka tuli palgata abitöötajaid, kellest üks on florist Vilma Montonen.

«Juba täna ostetakse rohkem, kuigi lilli ostavad rohkem vanemad inimesed ja naisterahvad. Ilmselt viiakse tütardele, oma lastele. Homme on kindlasti rohkem meestrahvaid,» rääkis Montonen.

Tema kinnitusel on naistepäeva kaup tulp. «Ka eelmisel aastal oli tulp kõige minevam, järgmisena läksid roosid ja nartsissid olid kohe järgmised,»  ütles Montonen. Ka potililli ostetakse. «Vanemad härrad ostavad potililli rohkem, et need kauem püsiks.»

Homseks ennustab Montonen järjekordi, mis hakkavad juba hommikul tekkima. «Õhtul kella neljaks läheb õige kärmeks asi, kui inimesed töölt tulevad,“ arvab ta.

Viru väravate lillekioskite juures käis samuti juba täna suurem ostlemine. Üks müüja kinnitas, et kaubaks läheb kõik, mis müügis on. «Populaarset värvi või sorti ei saa esile tuua. Igale naisele viiakse ju tema lemmiklill, millest naine kodus räägib,» arvas müüja.

Täna hoidis lillemüüjaid rakkes ka ettevalmistustöö homseks. «Me kõik valmistume – teeme kimbud varem ette, puhastame lilli,» selgitas Viru väravate juures tegutsev müüja.

Balti jaama lilleputkade juures oli seis juba palju vaiksem. Müüja Tiiu sõnul ei olnud tänane päev midagi erilist, kuid homme tõotab tulla korralik tööpäev.

Tiiu sõnul lillemüüjad enne naistepäeva hindu ei kergita. «Meil on ikka oma hinnad,» kommenteeris ta. Nii saab täna suure roosi Balti jaamast kätte 1.80 kuni 2 euro eest, veidi väiksema eest tuleb välja käia 1,20 eurot. Tulbi hinnaks on Balti jaamas 80 senti.

«Hinnad on meil nii nagu iga päev, ei ole mõtet neid tõstma hakata,» väitis ka Montonen. Suure roosi eest küsitakse Viru keskuses 2.50 kuni 3.50 eurot. Väiksem roos maksab 1.60-1.70. Tulbiõis maksab euro. Nii olevat see ka homme.

«Meie ka ei tõsta hindu, protsent on ikka olnud meil sama, mis meil müügile otsa läheb,» kinnitas Viru väravate juures lilli müüv naine. Seal varieeruvad hinnad siiski tublisti. Tulbi eest küsitakse 70-80 senti või üks euro. Suurte rooside eest 1,80 kuni 3,50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles