Lahtist toidukaupa ostes saab korralikult säästa

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubad. Foto on illustreeriv.
Kaubad. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ajal, mil hinnad tõusevad, kuid palk mitte, tasub kauplustes süveneda kilohindade uurimisse – üldreeglina on võimalik letist lahtisena ostes söögikraam kätte saada soodsamalt.

Kui kaalukaubana ostes maksab kilo Nõo lihatööstuse kaelakarbonaadi 6,99 €, siis 135grammisesse pakki viilutatud karbonaadi kilohind tuleb pea neli eurot kallim ehk 10,74 €/kg, kirjutab Õhtuleht.

Sellised hinnanäited ei kehti vaid lihatoodete puhul – ka juustu ostes kipuvad hinnad olema lahtise kauba kasuks.

Tähelepanelik tasub olla ka magusasõpradel – Tallinna Ülemiste Rimi hüpermarketis maksis kaaluga ostes kilo Oravakese komme 6,57 €,  aga 175grammise paki eest tuli maksta 1,49 €, mis teeb kilohinnaks 8,51 €.

«Pakendatud tooted on riiulilt mugavamalt ja kiiremini haaratavad, teisalt säilib pakendatud toode enamasti kauem ning kolmandaks on pakendatud toodete sortiment suurem ja seega ka valik laiem,» selgitas Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles