Eestlased tagastasid mullu rohkem taarat

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaraautomaadid.
Taaraautomaadid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Pandipakend kogus ja suunas eelmisel aastal taaskasutusse enam kui 226 miljonit ühekordse kasutusega pandi alla kuuluvat joogipakendit.

2012. aastal koguti kokku ja suunati taaskasutusse 89 protsenti plastpudelite, 86 protsenti klaaspudelite ja 62 protsenti plekkpurkide turule paisatud massist.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Raali sõnul võib öelda, et majandussurutisest tingitud rasked ajad on joogitootjate ja maaletoojate jaoks möödas ning turg on stabiliseerumas. Pakendite müük möödunud aastal küll oluliselt ei suurenenud, kuid näitas siiski väikest 1,3-protsendist tõusutrendi võrreldes eelnenud aastaga.

«Pandipakendite tagastus tervikuna on aasta jooksul kasvanud, mille tunnistuseks on asjaolu, et taaskasutusse õnnestus mullu suunata 11 780 tonni ühekordse kasutusega pandipakendeid, mida on 4,8 protsenti rohkem kui ülemöödunud aastal,» selgitas Raal.

Rauno Raali sõnul on alates 2005. aasta maist, mil käivitus praegune pandipakendi süsteem, kokku kogutud ja taaskasutusse suunatud tervikuna üle 1,98 miljardi pandipakendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles