Sotsid: miks Lukas Laariga ei räägi?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonnakaaslased Tõnis Lukas ja Mart Laar.
Erakonnakaaslased Tõnis Lukas ja Mart Laar. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Randel Länts nimetas väga kummaliseks IRLi ja Reformierakonna käitumist, kus erakond nõuab ühelt poolt kõigi riigiteenistujate palga võrdset kärpimist, kuid mõned ministrid hakkavad natuke hiljem sellele vastu sõdima. 


«Mart Laar ja Tõnis Lukas on vanad kamraadid, miks nad siis omavahel neid asju ei räägi - või vastupidi - nad teevad seda meelega,» pakkus Länts selgitusi olukorrale, kus IRLi kuuluv Tõnis Lukas ütles täna ajakirjandusele, et võitleb selle nimel, et õpetajatele tehtaks muidu ühtses kärpes erand. Samasisulise teate tegi kultuuritöötajate kohta ka reformierakondlasest kultuuriminister Laine Jänes.

Länts ütles Postimees.ee'le, et valitsuskabineti istungitel ei ole kumbki minister erakonna seisukohtadele vastu rääkinud või sellist teemat tõstatanud.

Tema sõnul võib mõlemast ministrist inimlikult aru saada, sest neil on tõesti raske eelarvet kärpida. «Aga siis öelgu oma erakonnakaaslastele ka, et ärge tehke niisuguseid ettepanekuid, vaid äkki võiks toetada seda, et tulumaksu tõsta ja riigi tulubaasi suurendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles