Bussifirma: ümardame hindu kiirema piletimüügi nimel

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus vanad bussid.
GoBus vanad bussid. Foto: Oliver Matkur

Go Bus ümardab edaspidi bussipiletite hindu, tõstes hinnad täiseurodeks, kuna see kiirendavat piletite müüki bussides.

Tänane Hiiu Leht kirjutab, et veebruarikuise parvlaevapiletite hinnatõusu järel lisandus Hiiumaa–Tallinna liini bussipiletitele 1 euro, kuigi reisijapilet kallines saareelaniku jaoks vaid 22, mandriinimese jaoks 44 senti. Bussi ülevedu maksab 2.20 võrra rohkem.

Täpselt üheeurost hinnatõusu põhjendas ASi GoBus juhatuse esimees Enn Randmaa sellega, et kaugliinide bussipiletite hinnad on kavas viia lähitulevikus üheeurosele intervallile st, et bussipiletite hinnad oleksid täiseurodes.

Tarbija24 uuris Go Busilt, mis ajaks selline muudatus plaanitakse läbi viia ja kuivõrd see mõjutab bussipiletite maksumust.

Müük bussis kiirem

«Millise ajakava kohaselt ning milliseks täpselt võivad kujuneda teiste kommertsliinide hinnad lähtuvalt muude kulude kasvust, me hetkel veel öelda ei oska,» selgitas Randmaa, kes kinnitas, et kaugbussiliinide piletihinnad peavad katma vedaja kulutused. Kui need suurenevad, siis tingib see ka vajaduse piletihinna korrektsiooniks.

Randmaa kinnitusel kiirendab aga täiseurodesse viidud hind piletite müüki bussis.

Hiiumaa-Tallinna liini puhul tõi ta veel välja, et üheaegselt praamihindade tõusuga mõjutas piletihinna kujunemist tegevkulude kasv – näiteks investeeringud bussiparki, kütuse hindade tõus ning töötajate palgatõus.

«Selleks, et vältida sagedast hinnakorrektsiooni, viidi muudatus läbi samaaegselt praamihindade tõusuga,» selgitas ta.

SEBE bussifirma tõstis laevapiletite kallinemise tõttu täispileti hinda 20 sendi võrra.

SEBE kinnitusel on bussipiletite hinnad neil ümardatud 10 ja 20 eurosendi täpsusega. Seda praktikat ei ole plaanis muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles