Korterelamu pääses napilt projekteerimisveast tingitud reoveeuputusest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Kuressaare vee- ja kanalisatsioonitrassi projekteerimisvea tõttu jäi Vallimaa tänava korterelamu algselt linna uue kanalisatsioonisüsteemiga ühendamata.

Kui elanikud ei oleks apsu juhuslikult avastanud ja sellest töö tegijale teada andnud, võinuks halvimal juhul tekkida majas reoveeuputus, kirjutas Meie Maa.

Et midagi on trassitöödes valesti, ilmnes kolmapäeval, kui Vallimaa 21 maja keldris hakati vahetama soojussõlme põrandas asuva vee äravoolu trapi klappi ja reovesi tõusis trapist keldrisse.

«Võtsime kanalisatsioonikaevu kaaned lahti. Kaev oli pilgeni täis. Kui me ei oleks hakanud klappi vahetama, poleks me viga avastanud ja reovesi oleks ühel hetkel kellegi toas olnud,» rääkis elanik Toomas Jalakas.

Trassitöid tegeva AS WaterSer projektijuhi Avo Vapperi sõnul tellis firma kohe pärast olukorra teadasaamist Kuressaare Veevärgist auto, mis kanalisatsioonikaevu reoveest tühjaks tõmbas.

Linnalt saadi avariitöödeks luba ja sama päeva õhtul ühendati Vallimaa 21 korterelamu kanalisatsioonitrassiga. «Meie jaoks on õnn, et asi juhtus nüüd ja me polnud veel kaevejäljele asfalti peale pannud. Muidu oleks pidanud hakkama uut asfalti saagima,» ütles Vapper.

Ta pakkus välja, et maja kanalisatsiooni ühenduseta jätmine võis olla tingitud projekteerimisel tekkinud inimlikust veast, mida ei märganud mitte keegi ka projekti kooskõlastusringil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles