Fazeri pralineekommid eemaldatakse müügilt

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri kommid. Illustratiivne foto.
Fazeri kommid. Illustratiivne foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Osa Fazeri Wienernougati pralineekommidest eemaldatakse müügilt, sest need võivad eksituse tõttu sisaldada piima.     

Wienernougati pralineekommide tarbijapakendil ei ole märgitud, et koostisosade hulka kuulub piim. Piimas sisalduv valk on aga tugev allergeen, mistõttu otsustati piimavalku sisaldavad kommid Eesti, Soome ja Rootsi poelettidelt eemaldada.      

Eestis korjatakse müügilt partiid, mille parim enne kuupäev on 07.05.2013 ja 05.06.2013. Nimetatud partiide toodete tagastamise ja hüvitamise puhul palub Fazeri Eesti esindus nendega ühendust võtta telefonidel 6502420 ja 6502421 või e-mailil info@fazer.ee.

Fazer algatas oma toodete piimavalgu sisalduse analüüsimist pärast seda, kui sai tagasisidet, et osadel klientidel on allergilist reaktsiooni tekitanud Mignoni šokolaadimunad. Antud toode eemaldati kohe müügilt.

Uurimise käigus selgus, et sarnast piimavalku võivad sisaldada ka piiratud aja jooksul toodetud Wienernougati pralineekommid, mis kuuluvad Mignoni šokolaadimunadega samasse tootegruppi. Et kliente teavitada allergeenist, kannavad nüüdsest mõlemad tooted silti «võib sisaldada piima».  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles