Firma korjas müügilt liiga läbipaistvad joogapüksid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügilt korjatud joogapüksid.
Müügilt korjatud joogapüksid. Foto: AFP / Scanpix

Spordiriiete jaemüüja Lululemon Athletica reputatsioon ja müügitulud kahanevad pärast seda, kui firma oli sunnitud müügilt korjama naiste püksid, mis osutusid liiga läbipaistvaks.

Joogarõivaste kett Lululemon Athletica teatas, et võttis veebipoodidest ja tavakauplustest ära nende firmamärgiks olnud naiste Luon püksid, mille läbipaistev tagumikuosa tekitas kvaliteedikontrollis poleemikat, kirjutab väljaanne Boston Herald.

Müügilt korjati umbes 17 protsenti kõigist naiste joogapükstest Lululemoni poodides. Lululemon teatas, et maksab raha tagasi või pakub vahetuskaupa kõikidele klientidele, kes ostsid mustad Luon püksid pärast 1. märtsi veebipoest või tavakauplustest.

Kompanii kinnitas, et lahendab probleemi tootjaga võimalikult ruttu. Nimelt selgus, et kvaliteedikontroll jäi puudulikuks Aasia tehases, kus pükse alates 2004. aastast toodetakse. Defektiga püksid ei ilmnenud tootmistegevuse muutmise ega kasutatavate materjalide kvaliteedi tõttu.

«Me tunneme kahetsust igasuguse ebamugavuse pärast, mida oleme oma klientidele põhjustanud,» sõnas Lululemoni tegevjuht Christine Day. «Meie prioriteet on alati olnud toodete kvaliteedi kaitsmine, mis on meie kliendid ka nii lojaalsena hoidnud.» Ka firma Facebooki fännid olid mitmeid kuid kurtnud läbipaistvate pükste üle.

Juhtumi majanduslik mõju on märkimisväärne: Kanada ketti ootab 7–22 miljoni dollari suurune põnts müügituludele juba ainuüksi esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles