Rootslaste test: pooled laste kummikutest pragunevad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige paremateks osutusid Crocsi kummikud.
Kõige paremateks osutusid Crocsi kummikud. Foto: Crocs Eesti

Rootsi erapooletu uuringulabor ning tarbijainfot levitav veebiajakiri Test Fakta testis kaheksat erinevat laste kummikut, neist pooltel tekkisid praod. Mõned testitud kummikutest on müügil ka Eestis.

Testis osalesid Crocsi, Everesti, Tretorni, Vikingu, Kavati, DinSko, SkoPunkteni ja Polarn & Pyreti kummikud. Testiti kummikute konstruktsiooni, veekindlust ja talla paindetugevust, lisaks vaadati ka helkurite olemasolu.

Kõige elementaarsema nõude, vee mittelekkimine jalanõusse, läbisid kõik kummikud.  Samuti testiti jalatsite vananemist, kus selgus, et pooltel kummikutel tekkisid pindmises kihis praod. Peened praod tekkisid Vikingu, DinSko, SkoPunkteni kummikutel, selgelt nähtavad praod aga Polarn & Pyret kummikutel.

Materjali tükikesed asetati ahju kuuma ringleva õhu kätte. Ahi töötas 70 kraadi juures 200 tundi, normaalse temperatuuriga toas võtaks selline katse aega enam kui pool aastat. Sellist meetodit kasutatakse ka teistsuguste materjalide testimisel.

Kuna laste jalad vajavad rohkem kindlust, siis testiti ka jalatsite taldade paindetugevust. Testi võitja Crocsi Hande It Rainboot kummikud paistsid silma oma välistalla ja jalga toetava pöiavõlvi stabiilsusega, kuigi need kummikud on teistest palju kergemad.

Toestatud võlv on Crocsi, Everesti ja Vikingu kummikutel.

KummikudHinne (1-5)       Tulemused
1. Crocs Hande It Rainboot4,6Testi parim. Paistavad silma oma välistalla ja jalga toetava pöiavõlvi stabiilsusega, kuigi on teistest palju kergemad.
2. Everest RUB BOOT S124,4Vastupidav materjal. Pöiavõlvi tugi olemas, kuid tald ebastabiilne.
3. Tretorn Gränna4,3Vastupidav materjal, aga pöiavõlvi tugi puudub.
4. Viking Jolly4,1Pöiavõlvi tugi olemas, materjal aga vähem kulutusele vastupidav.
5. Kavat Slask3,8Vastupidav materjal, kuid pöiavõlvi tugi puudub ja tald on ebastabiilne. Puuduvad helkurid.
6. Din Sko Rubber boot3,5Materjal vähem vastupidav ja tald ebastabiilne. Pöiavõlvi toestust pole.

7. SkoPunkten Lejon

3,5Materjal vähem vastupidav ja tald ebastabiilne. Pöiavõlvi toestust pole.
8. Polarn & Pyret Rain Boots3,3Kõige kiiremini vananev materjal ning jala toestus ainult keskpärane.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles