Postipakkide «sunnismaisus» saab varsti läbi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadetised postkontoris.



at/Foto:ANDRES TEISS
Saadetised postkontoris. at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss/Postimees

Paljud linna lähivaldade elanikud on oma postisaadetiste kättesaamisega tõsiselt hädas, sest kohalik kontor on avatud tööinimeste jaoks ebasobival ajal. Varsti aga tekib neil võimalus tellida postipakk neile sobivasse postkontorisse.

«Vahepeal oli Tõrvandi postkontor lahti sellistel aegadel, et tööl käival inimesel polnud lootustki sinna jõuda. Käisin siis uurimas, kas oleks võimalik minu nimele tulevad pakid suunata kohe Tartuse Võru tänava kandekeskusse, mis jääb tee peale, aga öeldi ei,» rääkis Inglismaalt tulnud postipaki saamisega hädas olnud Tarbija24 lugeja. Naise sõnul oleks tal iga päev linnas tööl käies mugavam minna Võru tänava kandekeskusesse pakkide järgi. Ka on see avatud laupäeviti.

 Talle kinnitati Eesti Postist, et selline võimalus põhimõtteliselt puudub ja kui ta aadress on Tõrvandil, siis ei tule kõne alla selline variant, et tema pakid saabuksid linna. «Nii et põhimõtteliselt Eesti Post diskrimineerib mind minu elukoha alusel,» tõdes naine.

«Hetkel on Eesti Posti üks tähtsamaid lähikuude prioriteete arendada meie süsteemid selliseks, et klient saaks oma saadetise tellida just sinna, kus see kõige mugavam on, ükskõik siis, kas see on kodu- või töökoha lähedane postiasutus,» kinnitas Kadri Tonka Eesti Postist. Tonka sõnul on see muudatus ettevõetud, kuna klientidel on selle järgi väga suur vajadus . «Kuna tegevused alles käivad ning arendused ei ole veel lõplikult valmis, ei saa me täna täpselt välja öelda, millal süsteem käivitub,» sõnas ta.

Tonka rõhutas, et muudatus kindlasti tuleb. «Ent lõplikult kõiki pisiasju pole võimalik ette prognoosida, mistõttu täna ja praegu tähtaja väljalubamisega riskime klientide ärritamisega juhul, kui kõik ei kulge nii, nagu planeerinud oleme,» lisas ta.

Küsimusele, kas see võiks kaasa tuua mõnede postkontorite sulgemise, kuna pärast nö sunnismaisuse kadu nende kasutajate arv väheneb veelgi, vastas postifirma esindaja, et «Seni kuni uuendust reaalselt rakendatud pole, ei saa me täna veel spekuleerida teemadel, mida see endaga kaasa võib tuua».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles