Lugeja küsib: kas ma pean end üldse kuhugi sisse kirjutama?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nö kohvri otsas elada ei saa, peab olema sissekirjutus mõnda Eesti omavalitsusse.
Nö kohvri otsas elada ei saa, peab olema sissekirjutus mõnda Eesti omavalitsusse. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Öelge palun, kas elukoha registreerimine on kohustuslik? Kas võib elada nii, et sa ei olegi kuhugi sisse kirjutatud?» soovib venekeelse Postimehe lugeja teada.

Vastab Tallinna kesklinnavalitsuse pressiesindaja Kertu Rakke.

Rahvastikuregistri eesmärgiks on kõigi Eesti elanike  peamiste  isikuandmete kogumine ühte andmekogusse riigile ja kohalikule omavalitsusele seadusega sätestatud ülesannete täitmiseks. Elukoha aadressi registreerimisest loobuda ei saa, sest nii erinevate teenuste osutamine, maksude laekumine kui ka valimistel osalemine on üles ehitatud aadressipõhiselt.

Lisaks on rahvastikuregistri seaduse § 39 järgi isikul kohustus hoolitseda  enda ja oma alaealiste laste ning eestkostetavate elukoha aadressi õigsuse eest rahvastikuregistris ehk kui isik asub elama uude elukohta, peab ta 30 päeva jooksul ka oma uue aadressi registreerima. Tema eelmine aadress kantakse uue aadressi registreerimise hetkel automaatselt rahvastikuregistri arhiivi ja seega  eelmiselt aadressilt nn väljaregistreerimist tegema ei pea (ei saagi teha).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles