Vaata, milliseid nõudeid esitatavad lennufirmad käsipagasile

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksi reisides tuleb asjad hoolikalt üle vaadata.
Üksi reisides tuleb asjad hoolikalt üle vaadata. Foto: Panther Media / Scanpix

Lennufirmade nõuded käsipagasile tunduvad pealtnäha küll sarnased, kuid enne reisi tasub konkreetse firma reeglid siiski üle vaadata, sest paar üleliigset sentimeetrit või lisakilo võivad maksma minna kümneid eurosid.

Reisile minnes kontrollitakse käsipagasit kahel korral: esimene kord turvaväravas, et reisija midagi ohtlikku pardale ei veaks ja tema vedelike pakendid poleks üle 100 milliliitri, teine kord võidakse vahetult enne lennukile minekut paluda kohver spetsiaalsesse mõõteraami suruda ja kaalule tõsta, et vaadata, kas see vastab konkreetse lennufirma nõuetele, kirjutab Õhtuleht.

Igal lennufirmal on erinevad nõuded käsipagasi mõõtudele ja kaalule: Estonian Airis lubatud käsipagas on 56 x 45 x 25 cm (kaal kuni 8 kg), Ryanair 55 x 40 x 20 cm (kuni 10 kg), Finnairis 56 x 45 x 25 cm (kuni 8 kg), Easyjetis 56 x 45 x 25 cm (kaalupiirangut pole), Air Balticus 55 x 40 x 20 cm (kuni 8kg), KLMis 55 x 35 x 25 cm (kuni 12 kg, äriklassis kuni 18 kg), Lufthansas 55 x 40 x 23 cm (kuni 8 kg).

Lisaks mõõtudele ja kaalule võib nõudmisi olla veelgi: osa firmasid nõuab, et kogu pagas oleks vähemalt väravast läbi minnes ühes tükis, s.t. kui teil ripub kaelas fotoaparaat, näpus on kilekott tax-free poest ostetud kommikarbiga ja üle õla suurem kott, siis peate fotoaparaadi ja kommikarbi suuremasse kotti toppima.

Kui olete midagi lennujaamast ostnud, tuleb need panna eraldi kotti ja koti peab sulgema müüja, alles tuleb hoida ka ostukviitung. Osa lennufirmasid nõuab, et ka lennujaama poest ostetud kaup oleks pakitud käsipagasisse, teised aktsepteerivad selle eraldi hoidmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles