Suurel reedel ei saa pankadevahelisi makseid teha

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksed.
Maksed. Foto: Laura Oks / Postimees

Eesti Pank tuletab meelde, et suurel reedel ja pühade ajal ei toimi pankadevahelised maksed kuni 2. aprillini.

See tähendab, et ka 1. aprillil ei toimu pankadevahelisi ega rahvusvahelisi euromakseid, kuna ülestõusmispühade 2. püha tõttu on euroala maksesüsteemides puhkepäev. Pangasiseseid makseid saab pühade perioodil teha vastavalt iga panga reeglitele.

Pankadevahelisi makseid saab sel perioodil algatada, kuid saajani jõuab makse alles 2. aprillil. Alates 2. aprillist toimuvad kõik maksed tavapäraselt.

«Kui raha maksja soovib, et pankadevahelise makse laekumine jääks kindlasti märtsikuusse, siis tuleb selline makse algatada hiljemalt neljapäeva 28. märtsi pärastlõunal. Palume aga makse saajatel arvestada, et 1. aprillil algatatud pankadevaheline makse jõuab saajani 2. aprillil. Püsi- või otsekorraldusega arvet maksev klient ei pea oma maksekorraldusi ümber tegema, sest ta algatab makse õigel päeval, kuigi raha jõuab alles saajani päev hiljem,» ütles Eesti Panga makse- ja arveldussüsteemide osakonna juhataja Mihkel Nõmmela.

Pangasisesed maksed toimuvad vastavalt iga panga kehtestatud reeglitele. Täpsemat infot selle kohta jagavad klientidele kodupangad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles