Lugeja küsib: kuidas nõukaaegset vahvlimasinat vooluvõrku ühendada?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude hinnangul saab krõbedaid vahvelid teha vaid nõukaaegsete vahvliraudadega.
Paljude hinnangul saab krõbedaid vahvelid teha vaid nõukaaegsete vahvliraudadega. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Mul on alles vanad head nõukaaegsed vahvlirauad, aga nüüd, kus elamises on uued elektrijuhtmed, ei saa ma neid enam kasutada, sest need ei lähe uutesse seinakontaktidesse. Äkki on müügil spetsiaalsed seinakontaktid, kuhu mahuvad ka nn veneaegsed otsikud sisse, või saab oskaja mees ise kuidagi otsiku ära vahetada?» soovib lugeja teada.

Vastab Bauhofi elektrikaupade arendusjuht Sergei Lazarev.  

Päris nn vene või nõukaaegne seadme juhtme otsas olev kahvel ei sobi tänapäeva seinakontaktidesse kontaktide läbimõõdu ja vahekauguse tõttu. Seega ainuke lahendus on vahetada vana pistik kaasaegse pistiku vastu välja. Kuna vanasti kasutusel olnud maanduseta juhistiku süsteemi (kahe kontaktiga maanduseta pistikupesa) pistikuid ei saa kasutada tänapäeva maandusega juhistiku süsteemis (kolme kontaktiga maandusega pistikupesa), siis uue pistiku soetamisel tuleb veenduda selle sobivuses teie seinakontaktidega ning ohutuse mõttes töid peaks teostama kvalifitseeritud elektrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles