Riik tahab kolmandate riikide spetsialistide Eestisse tööle tulemist lihtsustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli välistudengid.
Tallinna Tehnikaülikooli välistudengid. Foto: Peeter Langovits

Siseministeerium saatis kooskõlastusringile seaduseelnõu, millega muutuks lihtsamaks kolmandates riikidest (va EL, töötajate Eestisse värbamine ja välisüliõpilaste siia õppima asumine.

Välismaalaste seaduse, isikut tõendavate dokumentide seaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõuga soodustatakse Eesti ühiskonna arengusse panustavate välismaalaste Eestisse saabumist ning lühiajaliselt Eestis viibimist või elama asumist.

See eelnõu ei puuduta Euroopa Liidu liikmesriigi, Euroopa Majanduspiirkonna ega Šveitsi Konföderatsiooni kodanikke.

Eesmärk on võimaldada Eesti ettevõtetele tippspetsialisti tööle värbamine senise mitme kuu pikkuse protsessi asemel nädalapäevade jooksul.

Kui praegu esitab tööandja taotluse välismaalase lühiajalise Eestis töötamise registreerimiseks ja välismaalane võib Eestisse tööle asuda alles pärast seda kui PPA on teinud vastava otsuse, siis lihtsustatud korra kohaselt nähakse ette erisus, et välismaalane võib Eestis tööle asuda kohe samast päevast, kui tööandja on PPA-d sellest teavitanud.

Selleks, et lihtsustatud kord kehtiks vaid tippspetsialistidele, on muuhulgas seatud nõue, et kiirkorras palgatav spetsialist peab teenima vähemalt kahekordset Eesti keskmist palka.

Välisüliõpilastel võimaldatakse seadusemuudatusega Eestis ka töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles