Eestimaalasi kahtlustatakse Soomes tasuta toidu pätsamises

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidu jagamine Tartu Toidupangas.
Toidu jagamine Tartu Toidupangas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Soome kristliku abiorganisatsiooni Laupeudentyö ry juht Heikki Hursti kahtlustab, et nende toidupangas käivad sööki võtmas ka välismaalt pärit bussireisijad, kes seda tegelikult ei vaja.

«Eestlased on öelnud, et inimesed on rääkinud, et kui lähete Helsingisse, on seal selline koht, kust saab tasuta toitu,» teatas Hursti Iltalehtile. Hursti usub, et hiljem üritatakse toitu maha müüa. Ta toonitab siiski, et tegemist on kuulujutuga.

«Kuulujutt käib vene keelt kõnelevate isikute kohta, kelle kodumaal ehk Venemaal või Eestis olevat meie tegevust reklaamitud ja juhatatud hankima tasuta toitu siit,» märkis Hursti MTV3 vahendusel.

Vajadus toidupankade järele on Soomes viimastel kuudel oluliselt tõusnud. Hursti ütles Yle uudistele, et nõudlus tema organisatsiooni toidupanga järele on kasvanud 50 protsenti. Kahtlustuste tõttu hakkab Hursti kristlik organisatsioon nüüd abipalujatelt nõudma sotsiaalkindlustuse KELA kaardi näitamist.

«Kui keegi kasutab meie heategevust valesti, tahame selle lõpetada,» ütles Hursti ja tõdes, et jagatav toit on mõeldud siiski kõigile. «Muidugi, olgu ta immigrant või kes iganes. Jagatav toit on mõeldud abivajajatele,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles