Eesti idufirma küsib nutika köögiaia tootmiseks fännidelt raha

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikas köögiaed.
Nutikas köögiaed. Foto: Click & Grow

Isekasvatavate taimepottidega tuntust kogunud Eesti firma Click & Grow otsib uue toote nutika köögiaia turustamiseks ühisrahastu Kickstarter kaudu raha klientide ja fännide käest.

2010. aastal geniaalsete äriideede konkursi «Ajujaht» võitnud Click & Grow teatab, et nutikas köögiaed (Smart Herb Garden) on kõrgtehnoloogiline kasvukeskkond, mis võimaldab lihtsalt kasvatada kolme taime korraga. Täna esitletakse oma ideed ühisrahastus Kickerstarter.

«Nutikas köögiaed (Smart Herb Garden) võtab arvesse kahte asja, mida praeguse toote arendamise käigus õppinud oleme: paljud tahavad korraga kasvatada rohkem kui ühte taime ja linnakorteris jääb taimede kasvuks sageli valgust väheseks. Nutikas köögiaias on sisseehitatud valgusallikas ning see teeb kolme taime kodus kasvatamise ülilihtsaks – kogu töö teeb ära meie tehnoloogia,» sõnas ettevõtte asutaja Mattias Lepp.

Click & Grow tehnoloogia keskmeks on nanotehnoloogiline kasvukeskkond, mis garanteerib taimejuurtele optimaalse koguse hapnikku, toitaineid ja vett. On ka teisi tehnoloogiaid, mis seda eesmärki teenivad, aga Click & Grow välja töötatud tehnoloogiat on firma hinnangul kodutingimustes lihtsaim kasutada, samuti on sellel märgatav hinnaeelis. Koostöös LED valgustite tootjatega on Click & Grow välja töötanud ka valgusti, mis on laste silmadele ohutu ja mille valgus tundub loomulik, kinnitab firma.

Nutika köögiaiaga on kaasas basiiliku, tüümiani ja melissi seemnekassetid. Hiljem saab juurde osta ka täiendavaid seemnekassette erinevatele ürtidele, lehtsalatile, kirsstomatile, tšilli-piprale ja maasikatele. Toote jaehinnaks plaanib ettevõte umbes 60 eurot.

«Meie uus toode on samm lähemale sellele, et igaüks saab endale jätkusuutlikult maitsetaimi või koguni toitu kasvatada. Seejuures ei oleks me selleni jõudnud ilma koduturu toetuseta. Kuigi enamiku toodetest müüme USAs, on meie töötajad, testijad, aktiivseimad tagasiside andjad ja suurimad fännid Eestis ning loodan, et see on nii ka edaspidi,» lisas Lepp.

Click & Grow on tänaseks müünud rohkem kui 50 000 nutikat lillepotti, suurim turg on USA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles