New York tähistas kümnendi täitumist suitsetamise keelustamisest

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretilett New Yorgi poes märtsikuus.
Sigaretilett New Yorgi poes märtsikuus. Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgi linn tähistas 10 aasta täitumist suitsetamise keelustamisest avalikes kohtades, mis on terviseametnike sõnul päästnud 10 000 varajast surma.

Linnapea Michael Bloomberg ütles, et vähem newyorklasi suitsetab  ja «me elame kauem». Ta lisas, et kriitikute kartus nagu suitsetamise keeld hävitaks restoranide või baaride äri on osutunud täiesti alusetuks, kirjutab BBC.

Siiski on Bloombergi viimasele ettepanekule keelata suurte magusate jookide müük kohus keelu peale pannud. Kohus kirjeldas ettepanekut varem sel kuul meelevaldse ja kapriissena, kui tootjad olid linna kohtusse kaevanud.

Bloomberg on lubanud kohtuotsust edasi kaevata.

«Kümme aastat tagasi, kui New Yorgi linn keelustas suitsetamise restoranides ja baarides, ennustasid paljud külalislahkuse, restoranide ja turismiäri lõppu,» teatas Bloomberg eile.

«Ent kümme aastat hiljem suitsetab vähem newyorklasi, me elame kauem, meie tööstus kasvab jõudsalt ja keegi ei igatse taga suitsuga täidetud baare ja restorane,» lisas ta.

New Yorgi terviseametnike sõnul on täiskasvanud suitsetajate arv 2002. aasta 21,5 protsendiga võrreldes 2011. aastaks langenud 15 protsendini. Bloomberg on avaldanud soovi ka peita kauplustel sigaretid ja tubakatooted avalikult külastajate eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles