Meretase lubas pühapäeval Regula korraks Hiiumaa liinil sõitma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heltermaa sadam, parvlaev Regula.
Heltermaa sadam, parvlaev Regula. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval tõusis meretase prognoosist pea 10 cm kõrgemale liikudes päeval isegi miinus 48 sentimeetrini. See võimaldas parvlaeval Regula alustada liini teenindamist kell 12.30 väljumisega Rohukülast.

Kaks nädalat järjest on meretase Väinameres olnud rohkem kui miinus 60 cm alla nulltaseme. Laevaliiklus Rohuküla-Heltermaa liinil toimub parvlaevaga Muhumaa. Regula kriitiline piir täislastiga on veetasemel miinus 55 cm.

Kahjuks on meretase pühapäeva õhtuks juba jälle languses ja prognoosi kohaselt jõuab hommikuks taas alla miinus 60 cm. Seega jätkub ka uuel nädalal laevaliiklus kindlalt ainult Muhumaaga. Laevafirma palub endiselt reisijatel arvestada, et esimene väljumine Heltermaalt ei toimu 6.30 vaid kell 5. Edasine liiklus on juba graafikukohane.

Meretaseme langus hakkas laevaliiklust Hiiumaaga häirima alates 18. märtsist. Lisaks ülimadalale veetasemele on Väinameres ka raksed jääolud, parvlaev Muhumaa on suutnud äärmuslike ilmaoludega tagada graafikukohase ja regulaarse laevaühenduse Hiiumaaga. Veel kolm aastat tagasi oli samades oludes ühendus Hiiumaa ja mandri vahel katkenud, sest vanad laevad ei suutnud neid tingimusi ületada. Uue laeva sobivus liinile saab nüüd tõestuse ka äärmuslikes veetaseme ja jääoludes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles