Lugeja küsib: miks Eesti Prisma müüjad peavad pühade ajal töötama, aga soomlased saavad puhata?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma müüjatel olid kevadepühade ajal täispikad tööpäevad.
Prisma müüjatel olid kevadepühade ajal täispikad tööpäevad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarbija24 poole pöördunud Mart imestab, miks teeb Prisma oma töötajate seas vahet. Kui Soome müüjad said lihavõtete ajal vaba päeva, siis Eestis olid kõik poed avatud ja töö käis.

«Soomes olid kõik Prismad suurel reedel, 1. ja 2. lihavõttepühal suletud. Soome iseseisvuspäeval olid Soomes kõik kinni, 24.veebruaril Eestis olid kõik tavapäraselt lahti. Jõulude ajal sarnaselt,» kirjutas lugeja Mart. Ta küsib, miks ei austa Prisma Eestis oma töötajaid ja ei anna neile vaba päeva, et ka nemad saaksid pühasid väärikalt tähistada?

«Miks ei võiks Soome päritolu kett vähemalt eeskuju näidata, et supermarketid ei pea olema kõikidel pühadel täisaeg avatud? Kodumaal käitute austavalt, aga Eestis mitte,» imestab ta. Mittemingisugust tõsiseltvõetavat põhjust ei saa siin lugeja arvates olla.

«Mis suur vajadus on minna pühade ajal poodi, kui muudel päevadel on võimalus hiliste õhtutundideni oma ostud sooritada?» küsib ta. Mardi kinnitusel tema isiklikult ei käi nimme pühade ajal poes. «Mida rohkem nii käituvaid on, siis ehk lõpuks poepidajad saavad aru, et pole mõtet tühja poodi lahti hoida,» arvas ta.

Vastab Prisma pressiesindaja Kadri Lainas.

Kaupluste lahtiolekuajad Soomes on sätestatud seadustega. Seega oleks mõistlik antud küsimus edastada seaduste loojatele Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles