Võlglased põletavad üha sagedamini arveid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Narva ohvriabikeskuse poole pöördub üha rohkem vaevatud ja hirmunud inimesi, kes ei tea, kuhu eluraskuste eest pageda - paljuütlev on tõik, et arveid ja teatisi ei visata pelgalt minema, vaid põletatakse ära.


Ohvriabikeskuse peaspetsialisti Olga Kuke sõnul satub viimasel ajal nende juurde lisaks füüsilise, vaimse või seksuaalse vägivalla ohvritele üha rohkem ka neid inimesi, kel on tekkinud võlaprobleemid, kirjutab Põhjarannik.


«Tuleb ette sedagi, et näiteks kohtust või kohtutäiturilt saabunud kirjad rebitakse katki, peidetakse padja alla või põletatakse ära - tekkinud probleemidega ei taheta tegelda ning arvatakse, et küll kõik iseenesest unustuse hõlma vajub ja laheneb,» rääkis Kukk.

Sellisel juhul püüab ka ohvriabi inimest aidata, selgitada välja probleemi põhjuse, tutvustada inimesele tema õigusi - ohvriks langenud inimesel tekivad Kuke sõnul probleemid info edastamise ja oma mõtete sõnastamisega ja nii tuleb pakkuda sisuliselt suhtlusabi.

Kui eelmisel aastal käis Narva ohvriabikeskuses üldjuhul umbes 20 inimest kuus, siis viimase kuu jooksul oli neid Kuke sõnul juba 50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles