EMT lõpetab piiramatu mahuga internetipakettide pakkumise

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne internet.
Mobiilne internet. Foto: Toomas Huik

EMT teatas, et lõpetab piiramatu mahuga internetipakettide pakkumise, kuna soovib kiiret ja kvaliteetset teenust pakkuda paljudele kasutajatele.

EMT andmeside ja sisuteenuste osakonna juhataja Ando Meentalo kinnitusel ei leia EMT internetipakettide valikust enam täiesti piiramatu kasutusmahuga pakette, kuna EMT soovib pakkuda kiiret ja kvaliteetset teenust paljudele kasutajatele.

«Looduslikult piiratud raadiosageduste tõttu ei poolda me piiramatu mahuga pakette, mis on mõeldud vähestele kasutajatele ning koormavad võrku ebaproportsionaalselt paljude teiste kasutajate arvelt. Küll aga otsime teisi võimalusi pakkuda igale kasutajale talle vajalikke mahte,» rõhutas Meentalo.

EMT kinnitusel olemasolevatel klientidel juba kasutuses olevaid pakette ei muudeta, kuid uuteks liitumisteks pole vanad paketid enam saadaval.

Uued internetipaketid

Alates tänasest tulevad müüki ka uued arvutis kasutatavad internetipaketid, kus on internetikiiruseid oluliselt tõstetud ning enamikes uutes pakettides on nüüdsest ka 4G võimalus. Meentalo sõnul on EMT 4G võrgus nüüdsest klientidel võimalik kasutada maksimumkiirust kuni 150 Mbit/sek.

«Need, kes vajavad 4G teenusega enam mahtu, näiteks perega koduses ruuteris kasutamiseks, saavad valida nüüd ka suurema, 60 GB mahuga makseviisi, mis sobib ka 3G jaoks,» rääkis Meentalo, kelle sõnul hindavad kliendid järjest enam 4G kiiremat internetti, mistõttu oli vaja ka üle vaadata pakutav teenuseportfell.

«Aasta lõpus tegime 3G kasutajatele pakkumise proovida 4G internetti ning 75 protsenti proovijatest otsustas jätkata uue teenuse kasutamisega. See tulemus koos oluliselt laienenud levialaga andiski meile põhjuse pakkuda 4G teenuseid nüüdsest enamikes internetipakettides,» lisas Meentalo.

Uute 4G võimaluste kasutamiseks uutes pakettides tuleb kliendil soetada ka 4G-d toetav modem, ruuter või tahvelarvuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles