Swedbank: elukindlustusturu kasvu veavad elu- ja laenukindlustuslepingud

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor Stockholmis
Swedbanki kontor Stockholmis Foto: SCANPIX

Kui viis aastat tagasi moodustasid elu- ja laenukindlustuslepingud 40 protsenti kõikidest elukindlustusseltside uutest lepingustest, siis tänaseks on nende osakaal kasvanud 75 protsendini, teatas Swedbank. 

Swedbank Life Insurance juhatuse liikme Mihkel Mandre sõnul mõistavad inimesed järjest enam elu kindlustamise vajalikkust. «Viimasel viiel aastal kogu maailmas valitsev ebakindlus väga selgelt üle kantav ka igasuguste kindlustustoodete turule,» ütles ta.

Inimeste turvakapitali puudujääk on panga teatel endiselt väga suur - Eestis umbes 6 miljardit eurot. Turvakapitali puudujäägi näitajad on Balti riikides sarnased, siiski on see Eestis mõnevõrra suurem: Eestis on vastav puudujäägi summa ca 8500 eurot elaniku kohta, Lätis 7600 eurot ja Leedus 4900 eurot.

«Samas peab arvestama sellega, et Eesti kõrgem turvakapitali puudujääk tuleneb ka mõnevõrra kõrgemast sissetulekust ja laenukohustuste mahust. Viimaste aastate trend on Eestis aga positiivne ning turvakapitali puudujääk väheneb tulenevalt hoiuste mahu suurenemistest, laenukohustuste mõningasest langusest ja elukindlustuskaitse kasvamisest,» lisas Mandre. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles