Tänasest langeb paroolikaardi makselimiit 3000-le kroonile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paroolikaardi kasutajad ei saa homsest internetipangas teha üle 3000 krooni ulatuvaid makseid.
Paroolikaardi kasutajad ei saa homsest internetipangas teha üle 3000 krooni ulatuvaid makseid. Foto: Andres Teiss

Tänasest

ei saa paroolikaartide kasutajad internetipangas teha üle 3000 krooni küündivaid makseid. Paroolikaartide päevase makselimiidi alandamine aitab pankade sõnul klientide raha paremini kaitsta.

Paroolikaardid on lihtsasti kopeeritavad ja nende kasutajate kontol olev raha seetõttu kurikaelte sihtmärgiks. Päevase makselimiidi alandamise tulemusel loodavad pangad kurjategijate huvi vähendada – kui korraga saab kätte vaid 3000 krooni, siis ei tasu vaev ennast ära.

«Meil on seda võimaliku varastatava vara suurust vaja vähendada, et kui midagi juhtub, siis on see võimalik vaid 3000 krooni ulatuses,» rääkis pangaliidu internetipanganduse turvalisuse töögrupi juht Lauri Ilison.

Suuremate maksete tegemiseks tuleb internetipanka sisse logida kas ID-kaardi, Mobiili ID või PIN-kalkulaatori abil. Need autentimisvahendid on pankade seisukohalt mitmeid kordi turvalisemad, kuna saladus asub füüsilises seadmes, mida pole võimalik lihtsate vahenditega kopeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles