Kuulus šokolaaditehas kaotas lihavõttejäneste lahingu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindti väitel on konkuremtide jänes (pildil paremal) nende kuulsa toote koopia.
Lindti väitel on konkuremtide jänes (pildil paremal) nende kuulsa toote koopia. Foto: Reuters / Scanpix

Kuulus Šveitsi šokolaaditootja Lindt kaotas aastaid kestnud lahingu, süüdistades ühte Saksa tootjat nende lihavõttejäneste järele tegemises.

Lindt väitis, et Baierimaal asuva Riegeleini kuldsesse paberisse mähitud lihavõttejänesed sarnanevad nende toodanguga, kirjutab Local. Saksamaa Karlsruhe kohus nii ei arvanud. «Me oleme väga-väga pettunud, kuid aktsepteerime seda otsust,» sõnas Lindti kõneisik.

Lindt on kümme aastat väitnud, et kuldses paberis ja kellukesega jänese näol on tegu  nende eksklusiivse kaubaga ning püüdnud Saksamaal takistada konkurentidel analoogset toodet teha. Tegelikult ulatuvad šokolaadijänese tegemise tavad 1950ndatesse.

«Lindt ei leiutanud kuldset jänest. Kuldsesse paberisse pakitud istuvatel jänestel on pikk ajalugu,» rääkis Riegeleini juht Peter Riegelein.

Lindt müüb oma lihavõttejäneseid 60 riigis ning neid müüakse 150 miljonit, alates miniatuursetest jänestest kuni ühekilosteni. Mõnes riigis on Lindti šokolaadijänese kaubamärk ka kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles