Lugeja küsib: mida teha, kui ühistu ei paranda ohtlikke trepipiirdeid?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevinäinud trepp.
Päevinäinud trepp. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Esitasin eelmise aasta septembris korteriühistu juhatusele kirjaliku avalduse e-maili teel, et taastataks trepikojas, kus elan, 1. ja 2. korruse vahel trepi turvapiire/käsipuu. Hetkel on seal ainult umbes 40 cm kõrgusel põrandast olev metallriba, seda ka umbes 40 cm pikkuses. Kuna mul on 4-aastane laps, kes tahab jala trepist alla minna, on selline «auk» trepi turvapiirdes ohtlik. Algul laps lausa paaniliselt kartis treppi ja olime sunnitud 2. korruselt liftiga alla sõitma, mis on absurd.,» kurdab lugeja.

«Peale avaldust «punuti» see auk veniva värvilise traadiga kinni. Kuid tänaseks päevaks on ka see värviline traat katki. Juhatus toob erinevaid ettekäändeid, miks pole seda korrektselt ära parandatud. Olen sel aastal juba esitanud kaks avaldust. Muudkui lubatakse ja sinna see jääb. Hiljuti avastasin, et ohtlik on ka turvapiire 4. ja 5. korruse vahel, kus raudne turvapiire on ainult veel ühest keevitusest kinni. Seega suurema surve puhul võib lihtsalt lahti minna ja alla kukkuda. Vahemärkusena olgu öeldud, et maja on ehitatud aastal 1974 ja sellest ajast ka turvapiirded. Mida ma saaks veel teha ja kuhu pöörduda, et ohtlikud olukorrad lahendatakse ja turvapiirded taastatakse/parandatakse?» soovib ta teada.

Vastab jurist  Andry Krass  Kvatro kinnisvarahaldusest.

Ehitiste ohutuse eest vastutab ehitise omanik, järelvalvet selle üle teostab kohalik omavalitsus.
Kui te ei ole korteriomanik, siis on antud olukorras kõige mõistlikum pöörduda kohaliku omavalitsuse poole, paludes tal teha korteriühistule ettekirjutus ohtliku olukorra likvideerimiseks. Korteriomanikuna, kes on ise ohtliku olukorra eest vastutav, tasub Teil alternatiivselt kaaluda võimalust ohtlik olukord iseseisvalt kõrvaldada ning nõuda seejärel vastavad kulud korteriühistu käest sisse.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles