Lugejad: Eestis on Subway kallim kui mujal maailmas

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimene Subway keti võileivapood.
Eesti esimene Subway keti võileivapood. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tarbija24 lugejad tõid hulgaliselt näiteid, kui palju on Eestis vastavatud Subway võileivapoes tooted kallimad kui mujal maailmas.

Eesti Subways maksab väike, 15-sentimeetrine võileib olenevalt lisandist 3-4 eurot. Kaks eurot juurde liites saab suure, 30-sentimeetrise võileiva hinnaga 5-6 eurot.

«Prahas oli 30-sentimeetrine võileib ja jook 4 eurot meie raha järgi,» teatas lugeja kommentaariumis. Londonis maksab 30-sentimeetrine võileib koos 0,5-liitrise karastusjoogiga 5 naelsterlingit.  

Üks hiljuti USAs käinud lugeja ütles, et Subway 30-sentimeetrine võileib maksab seal olenevalt lisandist 5–7 USA dollarit ehk 3,9–5,4 eurot ning hinnas on ka karastusjook ja väike pakk kartulikrõpse. «USAs on nii, et footlongi (pikk võileib – toim) saab kätte 6 dollariga, lisaks tasuta nii palju jooki kui tahad. Ma tavaliselt võtsin umbes kaks liitrit, rohkem ei viitsinud tassida,» kinnitas ka teine lugeja.

«Meil siin Soomes maksab väiksem leib alates 3,90 eurost ja suur leib alates 4,5 eurot. Big Mac eine 6,50-7,95,» sõnas üks Soomes elav eestlane. Teda täiendas teine: «See, mis Eestis on 3-4 eurot, on Soomes 4-6 ehk umbes neljandiku või kolmandiku võrra on seal kallim.»

«Bic Mac maksab Hong Kongis 21 HKD-d ehk siis meie rahas 2,1 eurot. Austraalias on pikem võileib 7 dollarit ehk siis umbes 5 eurot,» lisas kolmas lugeja.

Korrektseid hindu saab kontrollida Subway koduleheküljelt.

Subway on varem öelnud, et sätib võileiva hinna igal turul nii, et see oleks sama või madalam kui Big Maci staarhamburgeritel. Big Maci hamburger maksab Eestis 2,8 eurot. Keskmiselt maksab üks Subway võileib 4,5 eurot, mille eest saab juba peaaegu kaks Big Maci burgerit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles