Idud asendavad maitseaineid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idud.
Idud. Foto: Erakogu

Aiakujundaja Evely Karvaku sõnul on idandid maitse poolest väga erinevad. Kui munguba on maheda pähklimaitsega, siis redise, sinepi, sibula ning küüslaugu maitse on terav ja vürtsikas.

«Neil on nii tugev maitse, et kui neid satub salatisse pisut rohkem, siis on see kohe ka maitsest tunda. Samas võib neid edukalt maitseaine asemel kasutada,» rääkis kogenud idandaja.

Üldiselt kehtib reegel, et mahedamaitselisel taimel on ka idud mahedama maitsega. «Vürtsikad idud on selles mõttes põnevad, et paned neid võileiva peale ja sel on juba täiesti teine maitse,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles