Lennufirma Avies nöögib reisijaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies lennuk.
Lennufirma Avies lennuk. Foto: Liis Treimann/Postimees

Lennufirma Avies muutis Tallinna-Kärdla-Tallinna liinil lennuaegu nii, et see oleks tulus firmale, aga hiidlaste jaoks väljuvad lennukid nüüd ebamugaval ajal.

Märtsi keskpaigast on lennuajad Tallinna–Kärdla–Tallinna liinil olnud reisijate jaoks ebamugavalt varased, kirjutab Hiiu Leht. Kõik senised väljumisajad on tõstetud tunni aja võrra varasemaks, sama sõiduplaan kehtib 29. aprillini. Vedajale, ASile Avies need sobivad, sest nii saab ühe lennukiga teenindada nii Kärdla kui Kuressaare reise, kuid reisijate jaoks on uus sõiduplaan sobimatu.

Kärdlasse ametiasjus tulijad jõuavad siia juba kell 7, asutused aga alustavad tööd kell 9. Nii vara pole avatud ka kauplused-söögikohad ja pole selge, kus tulijad need kaks tundi veedavad. Täpselt sama mure on hiidlastel, kes jõuavad Tallinna kella 8ks. Terve tund aega tuleb kusagil ära kulutada, selle asemel, et saaks tunnikese kauem magada ja pealinna reisil virgem olla. Hiiu maasekretär Piret Sedrik tunnistas, et olukord on igatpidi närune ja lahendusi otsitakse nädala kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles